24 Iunie 2021

Tendințe în materie de blaturi

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Ceea ce înseamnă că, este la fel de important aceasta să fie rezistentă în timp. Duritatea poate fi asigurată creând un design calitativ și alegând materiale potrivite. Pentru a fi cât mai rezistentă în timp trebuie să alegi totul de cea mai înaltă calitate. Astfel, blatul bucătăriei ajunge a fi unul dintre cei mai însemnați factori. Ce ține de acest aspect, varietatea e mare. Poți alege blat termorezistent, laminat, din corian, din quartz, din granit, din lemn, PAL, MDF, acril, compozit, sticlă, din inox sau multe alte opțiuni. Dar nu toate sunt calitative și bine rezistente.

Care sunt recomandările noastre?

NOMIA folosește doar materiale de înaltă calitate. Pentru bucătăria dumneavoastră, puteți alege blaturi produse de EGGER, Fundermax și SMart, iar cele mai populare materiale sunt PAL, MDF și HPL. În același timp, avem la dispoziție și o gamă largă de blaturi din quarz și ceramică.

Și totuși, care este diferența dintre cele cinci?

MDF-ul se descifrează ca și ”medium density fiberboard”, ceea ce înseamnă că are o densitate medie, dar mai mare ca și cea a PAL-ului. Adezivul este cel care ține așchiile componente la un loc și este activat termic la presare. Acest tip de blat este mai puțin sensibil la umezeală și la variații de temperatură.

Pentru producerea PAL-ului, este necesară mai puțină materie primă, ceea ce înseamnă că prețul este mai mic. PAL-ul, fiind mai puțin dens, nu rezista atât de bine la solicitări repetate, ține mai slab șuruburile si cuiele și suportă greutăți mai mici. În același timp, raportul dintre preț și calitate este foarte avantajos, iar dacă este păstrat bine, rezistă cu ușurință în timp.

HPL-ul este una din cele mai populare variante în rândul utilizatorilor, datorită, rezistenței la aburi, apă și zgârieturi, dar și faptului că sunt disponibile în diverse grosimi, nuanțe și texturi. HPL-ul poate fi de două tipuri: compact (foarte rezistent la umezeală) și extra-mat (cu suprafață anti-amprentă, rezistentă la abraziuni).

Blatul din ceramică are caracteristici diferite în comparație cu cele menționate mai sus. Asta îl face mai deosebit și la textură, și la duritate. Este bine cunoscut faptul că ceramica este rezistentă la temperaturi înalte, la zgârieturi, pete, chiar și la diferite alimente sau produse chimice. Asta îl face să arate ca nou mulți ani de-a rândul.

Un alt tip de blat care arată ca piatra naturală este quartzul. La fel ca și ceramica, quartzul este rezistent la pete, la zgârieturi și la temperatura, însă doar până la 150°C. În anumite cazuri, poate fi sensibil la variațiile de temperatură și la diferiți detergenți chimici.

La NOMIA, designerul este cel care te ajută să alegi blatul potrivit pentru tine, îți face proiectarea și schița viitoarei tale bucătării. Iar dacă vrei să faci anumite schimbări, noi vom colabora pentru un rezultat perfect.

 

Sună acum

Datele dvs. au fost trimise cu succes. Vă mulțumim.